top of page

Kleuren Palet


Al kleurend dans ik door het leven heen

Magenta

De kleur die als een liefdevolle draad door mijn leven danst en waarmee ik mij altijd verbonden mee heb gevoeld. Het voelt als een krachtige energie dat door mijn aderen heen stroomt. Mijn bloed kleurt magenta in plaats van rood. Het vuriger rood is bij mij aangevuld met licht die zacht kleurt en maakt dat de liefdevolle magenta in volle glorie door mijn lijf heen giert. Magenta wordt gezien als creatief, onafhankelijk, origineel en zonder greintje egoïsme.ht, het zonnetje. Het is het symbool van spiritualiteit, dus zo vreemd is dat dan niet dat ik er altijd wat mee heb gehad.

Groenblauw/ turquoise

De kleur van de zee, het water dat altijd danst, ze ligt nooit volledig stil, er is altijd beweging al zie je het niet. Er kan zich zoveel onder het water afspelen. Als het water vredig en kalm is voelt ze zacht alsof ze je omarmt. Als ik mij wat onrustig voel dan ga ik naar haar toe en laat dan alles om mij heen verdwijnen en voel de kalmte terugkeren in mijn lijf. Ze doet iets met me. Ze fluistert zachtjes. Ze kan ook zo ruw en hard zijn, dan voelt ze kil en koud. Toch zitten hier verborgen boodschappen. Ze is je spiegel, net zoals je de weerspiegeling ziet van de zon op het water. De zee is het leven. Ontastbaar, onvoorspelbaar en je raakt nooit uitgekeken, ze is altijd anders en heeft je altijd iets te zeggen. Ik heb altijd mij verbonden gevoeld met de zee, toch ben ik er tot 3,5 jaar geleden er jaren niet geweest. Het moment dat ik haar weer zag, het strand op wandelde was het net alsof ik thuiskwam. Wat had ik haar gemist.

Zwart Zwart is de kleur die ik graag draag. Het is de kleur van elegantie, vastberadenheid, creativiteit en kracht. Innerlijke kracht heb ik altijd al gevoeld en wanneer het echt nodig was, liet zij zich zien. Creatief ben ik in het breedste zin van het woord. Het staat voor mij ook voor de nacht, de stilte waarin ik mij graag begeef. Je volledig terugtrekken en luisteren naar wat zich in alle hectiek en drukt zich niet laat zien. Het is dan ook een mysterieuze kleur, dat past mij als een jas. Hoe graag ik mijn licht graag mag laten schijnen, is ook het donker nodig, net als Ying en Yang, kunnen ze niet zonder elkaar. Er is niet alleen maar licht of donker, ze zijn er allebei.

Goud vs. Zilver

Goud, de kleur van de Zon en Zilver de kleur van de Maan, Ying vs. Yang. De ene moment meer Goud, het ander moment meer Zilver of ik combineer ze in mijn schilderwerk. Goud is altijd op een verfijnde manier in mijn leven aanwezig geweest. Hoe donker ook, altijd zag ik de sparkle, het licht, het zonnetje, het vrouwelijke in mij. Het innerlijk weten dat achter de donkere wolken, zij weer gaat stralen en dat geeft vertrouwen. Goud is een krachtig licht en daarentegen is zilver de spiegel van je ziel, het metaal van het maanlicht, waarbij ik in het donker, wanneer iedereen slaapt, de confrontatie met de mysterie van de ongeziene wereld aan ga binnen het mediumschap, terug naar het mysterieuze zwart. Wat zijn jouw favoriete kleuren?
31-12-2022

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page