top of page

Tomatensoep vs. tomatensoep


Tomatensoep vs. tomatensoep


Of ik een probleem heb met tomatensoep? Je bedoelt een uitdaging, die heb ik, genoeg :)
Ja, ik zie voornamelijk uitdagingen. Een probleem klinkt beladen en negatief in mijn oren. Zo, het is er en dit is wat je er aan wel of niet kan doen, punt. Natuurlijk zijn er inderdaad heftige zaken die hard en niet of nauwelijks te zijn op te lossen. En wat voor de één groot is, is voor de ander klein. Het is ook hoe je naar iets kijkt en hoe je ermee omgaat Een probleem staat voor mij als beperkend, afsluitend, met een einde. En alles wat je aandacht geeft groeit... Een probleem willen oplossen is goed, een probleem omdenken is krachtig en een uitdaging laat je dat doen, omdenken. Omdenken leert je kijken naar een uitdaging met haar mogelijkheden. So yes, geef mij maar een uitdaging. Das pas interessant.


Zo leergierig als ik ben en dat ben ik eigenlijk al geweest. Nog steeds kijk ik als dat kleine meisje nieuwsgierig naar het leven. Toen wilde ik ook al van alles weten en onderzoeken. Ik luisterde ook niet naar één kant, ik wilde altijd alles vanuit verschillende perspectieven bekijken om zo uiteindelijk met de verkregen inzichten tot mijn verhaal te komen. Aan een verhaal zitten ook meestal meerdere kanten.


Een uitdaging proeft naar keuzes en mogelijkheden. Een uitdaging vraagt om onderzoek om vervolgens de verkregen inzichten naast elkaar te leggen en te bekijken wat het beste past. Als een uitdaging op mijn pad wandelt mij intrigeert en triggert, dan voel en weet ik dat ik daarmee aan de slag mag.


Het is net als koken. Je hebt soep en soep en je hebt tomatensoep en tomatensoep. Ik pluis de soep dan tot op de kern uit en neem alle basis ingrediënten onder de loep. Ik wil er dan van alles van weten, zowel de wetenschappelijke kant als de zijde van verlichting, aangezien ik mind-hart/ziel-lichaam als een geheel zie.


Op internet is een walhalla van informatie. Informatieve blogs, onderbouwde studies, cursussen, je kan er zo diep induiken als je wilt. Om even terug te komen op de tomatensoep ga ik dan kijken wat er op dat gebied allemaal voor handen is. Bijvoorbeeld Chinese tomatensoep met kip, Italiaanse tomatensoep met basilicum of de Hollandse tomatensoep met ballen. En daarbinnen ook weer verschillen aan variatie aan sub-ingrediënten ontdekken. En wat zijn de effecten van bepaalde toevoegingen, is iemand vegetariër/ veganist of allergisch voor tomaten.


Ik ga ze vergelijken door naar binnen te gaan en gebruik al mijn zintuigen, alle! Wat proef ik, wat ruik ik, wat hoor ik, wat voel ik, wat doet het met mij. Onderweg blader ik ook door al mijn harde, en zo wijze, levenslessen en ervaringen. Dan ga ik van omdenken naar omvoelen. Ik volg zo mijn eigen weg, mijn intuïtie en zij brengt mij naar mijn unieke soep waarmee ik door alle verbindingen heen, aangezien alles met elkaar is verbonden. En als er ergens iets in de weg zit, heeft dat invloed op al het andere. En als je oorzaak, de kern doorbreekt, kun je aan de slag om de uitdaging van binnenuit aan te pakken. Je lichaam is jouw huis, jouw voertuig en daar mag je het mee doen. Dankbaarheid speelt ook een grote rol. Hoe dankbaar ben jij voor je huis? Zorg je goed voor je huis of heb je haar verwaarloosd en ben je nu boos dat je de klachten hebt, of die intern of extern zijn veroorzaakt. En ja natuurlijk hebben we niet alles in de hand, er komen nu eenmaal ook naast de kleine makkelijk op te lossen uitdagingen ook hele grote pontificaal voor ons neus staan. Zo uit het niets, BAM. En ja wat doe je dan? Toch kun je heel veel doen en het begint met bewustwording en inzicht hoe jij met jouw uitdagingen omgaat. Ja, ik benoem het een uitdaging, dat is meteen de uitdaging. Mijn (m)ethode gaat over alles behalve symptoombestrijding. Het gaat over van lijden naar leiden. Het gaat om wat jij als probleem ziet te laten transformeren naar een uitdaging, waarin jij met de verkregen inzichten weer de regie over jouw leven terugpakt en waarin de aandacht gaat naar wat er toe doet. Van probleem-omdenken-uitdaging naar (her)verbinding.


Ben ook ervan overtuigd dat ik door mijn oprechte nieuwsgierigheid de talenten heb mogen ontdekken die in mij verborgen zaten. Nu ik mij daar echt bewust van ben, ben ik toch zo dankbaar! Natuurlijk kan ik niet alles en ik ben geen arts, medisch specialist en ja ook geen goeroe. Ik ben (M)aartje. Ook weet ik niet alles, kan wel zeggen ik voel veel en weet als het klopt. En mijn dankbaarheid uit ik door dat met jou te delen, zodat ook jij (weer) verlicht in het leven staat. Na donkere wolken en regen verschijnt altijd weer de zon. En hoe mooi zou het zijn als jij met jouw verkregen talenten ook weer anderen kunt helpen en dan is de cirkel weer rond. Heel jezelf door je hart te openen om te ontvangen om weer te kunnen geven, je bent het waard en ja, je verdient het! Enne ja ik hou van tomatensoep, vers gemaakt met snoeptomaatjes, tricolore paprika, ui, knoflook en met nog wat mysterieuze ingrediënten. Nou ja mysterieus, als je mij volgt laat ik aardig wat van mijzelf zien ;).


Van welke soep hou jij?PS | Wil je als de kippen bij zijn als er een tiksel uitkomt? Dan kun je op onderstaande knop klikken om je te abonneren en zo ontvang je ze als eerste in je mailbox.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page